Brutální únik oleje - kurva proč zrovna já
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brutální únik oleje - kurva proč zrovna já
tak tam jsem mel uplne na 100 procent stejny problem
x x x jinak to neumim
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem na to Kubovi koukal, teče to pod válcem zepředu, přesně v ose motorky, kus od uchycený motoru na rám. Oleje nad rysku moc neměl, já ho taky mívám 1-2mm nad rysk a problém s tím není. Ty měděný podložky není potřeba žíhat, tam nahoře je to uplně čistý. Dotáhnout ty velký šrouby co jsou u svíček nejdou ani o kousek, jsou utáhlý dobře (nezkoušel jsem momenťákem, je tam prd místa).
Osobně si myslím, že si to za chvíli sedne a téct to přestane, pokud ne, tak s tím Kubo něco vyvedeme. Teď jezdi, nacpi tam hadr ať nemáš namazaný boty a jen sleduj hladinu v olejoznaku.
Osobně si myslím, že si to za chvíli sedne a téct to přestane, pokud ne, tak s tím Kubo něco vyvedeme. Teď jezdi, nacpi tam hadr ať nemáš namazaný boty a jen sleduj hladinu v olejoznaku.

R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
dit to rikaaaaamRimmerak píše:Dneska jsem na to Kubovi koukal, teče to pod válcem zepředu, přesně v ose motorky, kus od uchycený motoru na rám. Oleje nad rysku moc neměl, já ho taky mívám 1-2mm nad rysk a problém s tím není. Ty měděný podložky není potřeba žíhat, tam nahoře je to uplně čistý. Dotáhnout ty velký šrouby co jsou u svíček nejdou ani o kousek, jsou utáhlý dobře (nezkoušel jsem momenťákem, je tam prd místa).

x x x jinak to neumim
- šimi
Jak to tak čtu "když k ní přijdu a je na rovině na centrálu tak je tam dokonce lehce nad horní rysku.... doufám že to není tím... nic sem nedolýval," řekl bych že jsi přelil olej a to dost.Maxton píše:Tak jsem dnes před odjezdem do školy dal mezi motor a to uchycení k rámu kousek vaty... přijel jsem domu (12km jízdy) a celej štastnej že neni zasranej motor vyndám vatu... ta byla uplne nasáklá a když sem jí zmáčkl kapal z ní olej.... ale řekl bych že to možná teče míň jak včera, nevim nedovedu to posoudit. Skusim naject cca 100 km a uvidim, kdyžtak to budu řešit dál. Oleje je tam dost, když k ní přijdu a je na rovině na centrálu tak je tam dokonce lehce nad horní rysku.... doufám že to není tím... nic sem nedolýval, ale radsi bych tam tu trošku navíc nechal, kdž to bude takhle téct, tak aby to ten olej nesežralo.... sem z toho bezmocnej
Mě se stala podobná věc,když mi v servisu jeden blb přelil o půl litra.Jel jsem domů cca.5 km na lehký plyn a všimnul jsem si toho hned druhý den v garáži.Motorka i tak po cca.jednom týdnu měla motor celý zacákaný od oleje.Při opravě jsme zjistili že to nevydrželo těsnění šponováku rozvoďáku a měl jsem totálně zašvihanej airbox od oleje.Takže i když jsem motor vypucoval,za dva dny na něm byl olej z toho airboxu.
Jestli jsi tu motorku ale vytáčel na vysoký otáčky,je možný že ti to nevydrželo těsnění - v horším případě nějaký gufero.
Každopádně se mrkni na ten airbox a doufám že to byla jenom nějaká blbost.Držím palce

Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
S olejem sem vubec nic nedělal
je tam ješte od Plukovníka a ten ho mám dojem měnil v 31 000 km 

Motorka prodaná
.. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná 

- šimi
Tím líp.Tak to určitě nebude tak zlý.Maxton píše:S olejem sem vubec nic nedělalje tam ješte od Plukovníka a ten ho mám dojem měnil v 31 000 km

Všude dobře,doma manželka...
- Vela oleja?
- Nenechal si palivovy kokut v polohe "PRI"? Ak ano mozes mat benzin v oleji a potom sa deje to dalsie.....
martinbrejcha tak ja mam, Ty nezbednik blatovy, podla Teba "lestenku"???
No pockaj!
- Nenechal si palivovy kokut v polohe "PRI"? Ak ano mozes mat benzin v oleji a potom sa deje to dalsie.....
martinbrejcha tak ja mam, Ty nezbednik blatovy, podla Teba "lestenku"???

No pockaj!

... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
normalne si myslim ze to hold netesni nehledal bych v tom nic vic
x x x jinak to neumim
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
taky si myslim... na polohu PRI si davam pozor.. pouzivam ji jen po zime a pak když mi dojde benzin, tak než přepnu na rezervu tak na 10 s davam PRI 

Motorka prodaná
.. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná 

Raz mi omylom kamos priniesol olej do mojho auta. Daval som 10w40 a polosyntetiku.
Priniesol 10w40 a syntetiku = auto sa mi zmenilo na krhlicku. Dal som prec olej a dal spravny a bolo vsetko OK!
Nestresuj, prezri moto, alebo ju daj prezriet. A hlavne, hlavne pamätaj ze na vzducac (olej-vzduch) nechod zprudka ked je vonku zimsie. To iste plati aj na prednu vidlu a semeringy...
Priniesol 10w40 a syntetiku = auto sa mi zmenilo na krhlicku. Dal som prec olej a dal spravny a bolo vsetko OK!
Nestresuj, prezri moto, alebo ju daj prezriet. A hlavne, hlavne pamätaj ze na vzducac (olej-vzduch) nechod zprudka ked je vonku zimsie. To iste plati aj na prednu vidlu a semeringy...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím si, že by Kuba jezdil nějak hodně z ostra, tak aby se to projevilo tímhle způsobem. To by to mě muselo téct pořád, kdyby to bylo ovlivněný počasím a stylem jízdy. Jezdím občas i v -5C do práce, když se mi nechce škrábat auto a po 1km jízdy to už točím normálně k 5500 tisícům. Kde mi to teklo, tak u těch měděnejch podložek, ale to už skoro všem a řešení na to je snadný....kanko00 píše:Raz mi omylom kamos priniesol olej do mojho auta. Daval som 10w40 a polosyntetiku.
Uvidíme, podle mě si to za chvíli sedne, škvíra se ucpe nějakým svinstvem a bude to ok

- Plukovník
ahoj to sem rád......každopádně olej je měněn přesně dle návodu - přímo Rimmeraka....filtr i olej ...i značky a kvalitu a litry...jsem koupil a kluk co dělá motky my to vyměnil.........a dělal kontrolu a servis včetně řetězovky nový...takže olej je správnej, a mělo ho tam býti tak akorát.....můžeš nalítat cca 3 000 km....olej na dolití co my zbyl...ti dám......ale taky se říká měnit každé jaro.....což bych teď nedoporučoval a zjištoval co se bude dít!!!!!!!!! vzducháč jsem celej vypral nějakým sarjartem od toho kamoše........takže filtr byl jak nová bavlna.......všechny důležitý šrouby . hlavně motror válec atd....mi utahoval tím Vaším Nm klíčem....protože mě zná.....a já bych vše utáhl na mojí sílu....a to pak chudák Maxton ani nepovolil kolo....takže by se z toho hlava ani nevzpamatovala....jako zedník mám jinou měrku na slovu --použij sílu-----
takže můj Hondař (mechanik -dělá u hondy už 15 let) prolezl Freewa důkladně a na podzim to už nestihl...neb jsem ho prodal.....
a já sem Zuzance čočku taky rozhodně nedával.....pouze jednou mě rozvášnil Standa ( Zeusík ) na sraz a asi 50 km jsem jeli střelbu....pak jsem s díky odpadl....a jeli jsme normálně....jinak kolem 5 tis ot..max a 120 - 140 strop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
se mnou motka spíše tahala moje kg
ale proti Vítkovi...se flákala
zdar ..teď jsem přijel z práce uplně hotovej....ahoj

takže můj Hondař (mechanik -dělá u hondy už 15 let) prolezl Freewa důkladně a na podzim to už nestihl...neb jsem ho prodal.....
a já sem Zuzance čočku taky rozhodně nedával.....pouze jednou mě rozvášnil Standa ( Zeusík ) na sraz a asi 50 km jsem jeli střelbu....pak jsem s díky odpadl....a jeli jsme normálně....jinak kolem 5 tis ot..max a 120 - 140 strop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
se mnou motka spíše tahala moje kg

zdar ..teď jsem přijel z práce uplně hotovej....ahoj
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak jsme to včera s Rimmerákem skoukli tak to asi nejspíš přestává pomalu téct.... velká záhada
... včera jsem do toho místa dal novou vatičku, prijel jsem dnes domu po 20 km jízdy max do 5000 otáček !!! byla nasáklá tak polovične co včera... vymačkal jsem jí uplně do mrtě na kus skla a porovnal s 1ml oleje vymačklýho z injekční stříkačky... a byla to tak poloviční kapka... takže i kdyby hodně tak to teče cca 1ml/20 km tzn 5ml/100 km - 300ml/6000 - do výměny oleje... takže to nebudu rešit a budu jen hlídal hladinu oleje jestli se to nezhoršuje... je možny že se to ješte zlepší ... nebo taky ne
ale podle toho jak "málo" to uniká tak si myslim že by možná pomohl jen ten tmel zvenku, popřípadě to trošku povolit a třeba injekční stříkačkou ho tam fouknout... uvidíme co se bude dít dál, kdyžtak bych to po sezoně s Rimmerákovou výsostnou pomocí udělal... (co ja bych delal kdybych tě neznal kámo
) .... takže ješte jednou díky moc všem za rady, budu to dál monitorovat, popřípadě samy uvidíte - poradíte na srazu co s tim dále 

Motorka prodaná

- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píšeš. Ony ty úniky totiž vypadají, že toho vyteklo deci, ale jak je ten olej řídkej a fouká vítr, tak se to roztahá všude a v tenký vrstvičce to zapatlá celou motorku. Určitě znají všichni, kterým to teklo kolem šroubů u svíček. Taky nebyl úbytek znát a motorka jak olejnička...
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
jojo
snad to bude v pořádku at mužem dát nejakou pořádnou vyjížďku, už se tešim
... jinak ješte jednou díky za pomoc kamaráde
a Plukovníku tobě tak díky, že jsi se to snažil vyřešit i když jsi nemusel... ješte jednou se omlouvám
máš u mě Pivo 

Motorka prodaná

- Plukovník
no zatím jsem toho moc nezjistil......stav se u mne pro ten olej.....nebo stačí až na buřtíkovi......?????
zatím jsem pracovně vytíženej
nemohu se ani projet
pivko si spolu dáme...zvu tě já.....
hlavně že se blýská na lepší časy.....
a konečně taky někdy na spol. projíždku...........
držím palce...a no stres...stávají se v životě daleko horší věci....
zatím jsem pracovně vytíženej

pivko si spolu dáme...zvu tě já.....

hlavně že se blýská na lepší časy.....

držím palce...a no stres...stávají se v životě daleko horší věci....

Když ji miluješ není co řešit
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Stavit se teoreticky mužu ale podle toho jak teďka jezdim
tak to bude stačit až na buřtovi
... uvidíme domluvíme se, a projížĎka by šla
Vytáhnem ješte Rimmeráka a pojedem, ale chce to hezčí počasí aby jsme mohli dát nějakej ten brod
:D:D

Motorka prodaná

- martinbrejcha
Maxtone, co má s projetým brodem co dělat počasí???? Nojo, další Pražák, to bys u nás brody jezdil od června. Jsem min. týden narazil na větší louže a ejhle, na dně ještě led. Ale to jsem se už válel jak svině v blátě.
Plukovníku a Foxíku, na buřtoj si chceme projet nějakej off. Po prázdninách vás zveme s Jahoďákem na Liberec a to uvidíte, co je off. tak se snažte, Pražáci
Jinak Maxtone, já dneska koukal na mojí leštěnku a ejhle, dole taky sákne olej. Ale přes to bláto to moc není vidět, takže není potřeba řešit.....mechanik mě ujišťoval, že u Supertenerky litr oleje sem, litr tam..taky tam je asi 4,5 L oleje
To nemám ani v autě o objemu 1,9L
Maty
Plukovníku a Foxíku, na buřtoj si chceme projet nějakej off. Po prázdninách vás zveme s Jahoďákem na Liberec a to uvidíte, co je off. tak se snažte, Pražáci

Jinak Maxtone, já dneska koukal na mojí leštěnku a ejhle, dole taky sákne olej. Ale přes to bláto to moc není vidět, takže není potřeba řešit.....mechanik mě ujišťoval, že u Supertenerky litr oleje sem, litr tam..taky tam je asi 4,5 L oleje

Maty
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
taky my Pražáci
já ti dám Pražáka ja som hrdý Kladeňák
... ale na windovi sou silniční gumy, takže bláto nic moc 

Motorka prodaná

Já měl úbytek na STza celý rok asi 2 deci. Ale já jí rozhodně nedával takovou čočku ja ty.martinbrejcha píše:.mechanik mě ujišťoval, že u Supertenerky litr oleje sem, litr tam..taky tam je asi 4,5 L oleje![]()
![]()
![]()
Maty

Wětrák mi nežral olej vůbec. To sem nikdy nepochopil.

ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
- martinbrejcha
neboj, Maxtone, dáme nějakej lehkej brodík pro začátečníky
http://www.youtube.com/watch?v=RUStqYPaDXw
Maty

http://www.youtube.com/watch?v=RUStqYPaDXw
Maty
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Hale já sem malej
se tam utopim
... abych si vzal kruh s kachničkou 

Motorka prodaná

- martinbrejcha
jj, kachničky berem všema deseti
Maty

Maty
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se hlásím ... plavu první hned za taťkou 

Motorka prodaná

No jestli ti to rosí pod válcem tak tam není olej pod tlakem, to se přiklánim k názoru že si to samo sedne, nesmíš hned propadat panice
Jinak my co ještě pamatujem totáč tak slavné stroje šáde 100 L měly v techničáku jako spotřebu oleje na 1000 km uvedeno 0,8 L
Takže ono je to všechno relativní. Jinak mě to taky olej nežere, vůbec žádný měřitelný úbytek, což mi u 13 let starý mašiny, čtvrtý majitel a přibližně 50000 ovým náletu přijde opravdu neskutečné. Asi je to tou keramickou vložkou válce. Prostě kosmická technologie na stroji pro třetí tisíciletí. Úžasnej stroj, úplně mě to dojalo