nevím kam to dat  ale mam potřebu to ze sebe dostat 

DD -  po těch letech bez 1V mi to nedá abych teď freewinda  nesrovnal s pegasem se kterým jsem najel se skripenim zubu  40tis -  no a dat to na pegas fórum to bych zase byl za buřiče 

takže přímé srovnaní majitele - pegaso / freewind coby zástupci cendurek v kategorii do 40 tis - tj. typicka "startovacka" do cendur 
- jediný v čem si může  pegaso a freewind podat ruce  je podvozek - 90ty leta ….. u obojeho nic moc na dnešní dobu  - pohodlné na silnice a na lehci sotolinky při normální jízdě - težší terén už jen s opatrností 
pegaso má asi o něco lepší přední vidle - to jsou jeho první a poslední body 
- dál u větraka  je potřeba vyměnit plexi a pro větší postavy i řídítka za sirší a vic otevřený  aby se to "zpoholdnělo" a motorka se líp vedla v terénu  -potom je je geometrii a pohodlim srovnatelny -  investice cca 3500,- 
Ve všem ostatním je ale freewind nesrovnatelně lepší.  
Motor:  papírově  slabší ale jede pocitově mnohem lip a mnohem míň vybruje.
Protože ta motorka je lehoučká ,a motor se krásně vytáčí + je  perfektně odstupňovaná převodovka tak to i na "slabého" 1V jede jak šlak - (kdo jezdí sám a ma pod metrák  doporučuji i zadní rozetu 41z – výkon absolutně stačí a moto má pak naprosto pohodovou cestovku 110)  
Řazeni :  u freewinda je samet u Pegasa rusky  traktor 

Spotřeba :  žere při stejný jízdě o 1,5l min.
Je lehci , obratnejsi,a kromě ty kapotaze která je taky trochu divoce seskládaná je  zbytek prakticky a chytře  udělaný (DR) , u Pegasa bylo nahovno naskládané vše 

Kvalita:  zpracování je DALEKO kvalitnější a náhradní díly jsou dostupné a za hubičku a není jich potřeba moc (naprostý opak Pegasa kde o díly musí chodit prosit 

)  ,
Elektrika : se nesype jak u italek – vlastně se nesype vůbec!  pegaso starší 10let to je fukušima  a Černobyl dohromady 
Závěr: 
Kdybych si tenkrát coby mlady šušeň koupil freewinda možná bych ho měl doteď – min. jako druhou moto - a na srdci nemel hlubokou nenávist ke všemu italskýmu 

. Až díky freewindu jsem vzal zase na milost  1V  

Je to trochu emocionální  výblitek ale třeba to tu najde někdo kdo bude hledat informace o svý první velký moto - a každá zachráněná duše se počítá