Upadává kryt výfuku

Odpovědět
verxes
Příspěvky: 27
Registrován: stř 10. úno 2016 22:12:21

Upadává kryt výfuku

Příspěvek od verxes »

Ahoj,
řeším neustále jak připevnit kryt u výfukového svodu - ten malý po pravé straně (asi to bude nějakej hliník, či co) a drží to na 2 šroubech, závity jsou přímo na výfuku - jedná se o číslo 4 na tomto schématu:
http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... 01/418346/

Přední šroub se mi vibracema neustále povoluje - už jsem ho několikrát ztratil (na poprvé jsem s toho všimnul, až jak jsem ztratil celý kryt a zacinkal o zem) a kupoval nový - dal jsem tam i kontramatku, chvíli to vypadalo, že to drží líp, ale po několika dnech to samý - povoluje se, musím skoro po každý jízdě utáhnout a nakonec jsem ho stejně ztratil včera znova - ty vibrace jsou prostě naprd, tak přemýšlím, co tam dát, aby se to ani nehlo? Něčím to podlepit, aby se to pořádně přilepilo k tomu krytu? Přece jen je to hodně teplý od toho výfuku, tak zase to chce něco tepluvzdorného - přemýšlel jsem, že bych to podmáznul třeba tavnou pistolí, ale tahle možnost padá, protože tím teplem by se to asi zase rozteklo a nemělo to žádný účinek..

Nějaký nápady?

Ještě jsem kdysi někde viděl takový origo šrouby, který měly pod hlavičkou nalepenou jakoby lepkavou gumu, ty se utáhly a držely fest - akorát nevím jak se to jmenuje a jestli to vydrží i to teplo - možná že existují na tenhle styl i nějaký podložky.

Hlavně zatím jezdím jen krátké trasy - práce a domů (2x15km), vesměs po dobrých silnicích, každou cestu to kontroluju a dotahuju a stejně jsem to nakonec ztratil - kdybych zajel někam na polňačku, tak to ztratím hned a na delší trip ten kryt radši rovnou sundávám..

Dík
Uživatelský avatar
honza780
Big motorkář
Příspěvky: 147
Registrován: čtv 28. čer 2012 13:29:43
Bydliště: Brno

Re: Upadává kryt výfuku

Příspěvek od honza780 »

Kup si lepidlo na šrouby do motoru.Ale je drahý a navíc jsou dva druhy.Jedno že zalepí a trhnutím šroub uvolníš.U toho druhýho se šroubem už nehneš.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život
Odpovědět