Nastavení sklonu a směru předního světlometu
Nastavení sklonu a směru předního světlometu
... už jsem to pořešil, zájemci mrkněte na můj příspěvek s obrázkem z 28.5.2012
Re: Přední světlo - výměna žárovky, sklon
Predna H4 sa meni bez rozoberania cohokolvek. Das riditka do krajnej polohy. Svoju sikovnejsiu ruku vnoris do utrob moto pod pristrojovku. Stiahnes gumenu manzetu, ktora kryje zozadu svetlomet. A carujes. Vsetko hmatom, nic nevidis. Menis ziarovku.
Malo by to ist bezproblemov. Ak to nejde, tak si tu na fore najdi temu o rozobrati a cisteni predneho svetla. Lahko zistis preco...Sklon svetla sa meni hviezdicovym skrutkovacom cez ovalny otvor na pravej strane bocnej kaotaze...
Malo by to ist bezproblemov. Ak to nejde, tak si tu na fore najdi temu o rozobrati a cisteni predneho svetla. Lahko zistis preco...Sklon svetla sa meni hviezdicovym skrutkovacom cez ovalny otvor na pravej strane bocnej kaotaze...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Vitouš
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Je to jak píše kanko00.Ještě doplním o pár procent se ti zlepší manipulace když sundáš ten malej plastík u spínací skříňky drží jen na imbusu.kanko00 píše:Predna H4 sa meni bez rozoberania cohokolvek. Das riditka do krajnej polohy. Svoju sikovnejsiu ruku vnoris do utrob moto pod pristrojovku. Stiahnes gumenu manzetu, ktora kryje zozadu svetlomet. A carujes. Vsetko hmatom, nic nevidis. Menis ziarovku.
No a sklon světlometu se mění těmi oválnýni otvory na boku nad předním blinkrem. Vrazíš tam menší šroubovák a otáčíš ozubeným kolečkem.. Mě to alespoň šlo.
Tak nad přední žárovkou jsem už zvítězil, sklon světlometu je zatím stále hlavolam - mám čiré sklo /r.2002, není to tam nějak jinak?
To ma nenapadlo. mozne to je. Rocnik 2002 tu ma clen Household. Ma modru XF 650. Ak sa tu zjavi urcite poradi.
Poradi aj to, ako - kde - kedy a s cim umyvat moto...
Poradi aj to, ako - kde - kedy a s cim umyvat moto...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Haus umí poradit s leštěním ))
To už dobře vím a sem spokojenej )
To už dobře vím a sem spokojenej )
Free Wind
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
poradil bych ale mam 98 a tam jsou risky a podle těch sem to vyladil a je to okhalamka píše:Tak nad přední žárovkou jsem už zvítězil, sklon světlometu je zatím stále hlavolam - mám čiré sklo /r.2002, není to tam nějak jinak?
Já bych ani rysky nepotřeboval, prostě svítím trochu nahoru, tak to potřebuji sklopit +/- autobus. Díry v plastech zleva i zprava jsou, ale svítím si tam baterkou, ohmatávám kde co, koukám i přes zrcátko zdola -shora ... nevidím nic, do čeho bych mohl nějak zasáhnout. Sundat plasty, abych to rozlousknul, to se mi zatím nechce, tak příp. dík za další rady.
- šimi
Hele,plasty máš dole za deset minut.To zmákneš a hned budeš vědět jak na to.Bohužel Ti taky neporadím,mám 98.halamka píše:Já bych ani rysky nepotřeboval, prostě svítím trochu nahoru, tak to potřebuji sklopit +/- autobus. Díry v plastech zleva i zprava jsou, ale svítím si tam baterkou, ohmatávám kde co, koukám i přes zrcátko zdola -shora ... nevidím nic, do čeho bych mohl nějak zasáhnout. Sundat plasty, abych to rozlousknul, to se mi zatím nechce, tak příp. dík za další rady.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- Pech
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si na to ještě nepřišel, tak já naklopil světlo štelovacími šrouby za zadu světla, jsoou tam 4 buď na křížový škoubovák, nebo na 10 očko. Hýbe to parabolou a tím měníš náklon světla. Mám rok 2001 tak to bude snad stejné.
Jojo, tak už 4 udávané šrouby vidím, jsou pod nimi jakési rohaté podložky, zatím jsem s nimi neotáčel, abych to nějak nedojebal. Rozumím tomu správně, že těmi šrouby se dá hýbat parabolou do všech směrů (tj. i doleva / doprava)?
- Pech
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, mělo by to tak fungovat, já kvuli tomu rozebral půl motorky, bež jsem přišel že to jde tak jednoduše.
- pind
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Aj pri novsom freewinde sa k stelovacim srobom vies dostat z boku cez tie ovalne otvory a plati popisany postup-zasunut krizovy srobovak a otacat.
Tuna mas rez svetlom viewtopic.php?f=27&t=436
2 spodne sroby dialkove, 2 vrchne stretavacie
Tuna mas rez svetlom viewtopic.php?f=27&t=436
2 spodne sroby dialkove, 2 vrchne stretavacie
Přední světlo - sklon, směr
Před časem jsem tu hledal pomoc, jak nastavit směr a sklon předního svěla (2001=čiré + dálková čočka). Teprve nedávno, až po demontáži plastů jsem to konečně pochopil, pro puntíčkáře, jako jsem já jsem vytvořil obrázek pohledu zezadu. Při štelování křížovým šroubovákem ze stran a zespodu je třeba při jeho otáčení si uvědomit, že podložka se zoubky je před šroubovákem, po směru jízdy.